Gebouwgebonden Installaties

Glenn Kes
Dekker van Geest

Frisse school dankzij Dekker van Geest


Dekker van Geest startte in 2015 met de werkzaamheden voor de Brede School Het Open Venster. Deze Rotterdamse basisschool is volledig ingericht op flexibiliteit, duurzaamheid en gezondheid. Hiertoe is het gebouw ontworpen volgens de richtlijnen van ‘Frisse scholen’. De opzet is om minder energie te verbruiken en tegelijkertijd te zorgen voor een goed geventileerd binnenmilieu. Binnen de Brede School maken meerdere instellingen gebruik van de lokalen. Daarom zijn de ruimten eenvoudig aanpasbaar. Verwarming en luchtbehandeling kunnen hierop worden aangepast. Onderverdeling in zones maakt deelgebruik mogelijk.
Medio 2016 wordt de school geopend.

Schekman voert certificerings­inspecties uit voor zorg­instelling


Pluryn is een landelijke organisatie voor zorg en behandeling van mensen met een complexe zorgvraag. Sinds enkele jaren verzorgt Schekman de service, het beheer en het onderhoud van de circa honderd gebouwen van Pluryn. In 2015 was voor 70 van deze gebouwen certificatie nodig vanwege de nieuwe certificeringsregeling voor brandmelding en ontruiming. De specialisten van Schekman voerden de inspecties uit en zorgden bij de oudere locaties voor het aanpassen en vervangen van de bestaande installaties. Zodoende voldoet Pluryn volledig aan de nieuwste regelgeving.
VisiOn ISP helpt het OV in Amsterdam veilig te houden


Het Gemeentelijk Vervoersbedrijf Amsterdam (GVB) verzorgt het openbaar vervoer (metro, (snel)tram, bus en veerdiensten) in de hoofdstad. Goede sociale veiligheid is daarbij van groot belang. VisiOn ISP, een business unit van Sparreboom, levert daaraan een belangrijke bijdrage. VisiOn ISP is partner van het GVB voor de technische systemen in het Observatie Communicatie Centrum (OCC). Vanuit het OCC wordt met camera’s toezicht gehouden op de publiekstromen en op de tech­nische voorzieningen. Daarnaast biedt het OCC plaats aan de verkeers­leiders van bus, tram en metro. Camerabeelden spelen daarbij een centrale rol. VisiOn ISP verbouwt het OCC en zorgt voor een nieuwe inrichting, inclusief vervanging van alle werkplekken. Dit resulteert in een praktischere bediening van de systemen en optimale beeld­weergave.


OSP volop aan de slag bij Walibi Holland


Attractiepark Walibi Holland in Biddinghuizen behoort tot het werk­terrein van OSP, de landelijke service-, beheer- en onderhouds­organisatie. OSP beheert en onderhoudt onder meer de werktuigbouwkundige installaties en de klimaat­techniek in de gebouwen. Walibi Holland en OSP hebben beide toegang tot het online serviceportaal dat inzicht geeft in werk­zaamheden en eventuele storingen. Dit zorgt voor optimaal inzicht in de klantbehoefte en voor snellere, effectievere service.

To top

Add to basket
View basket
Contact
Mail this page
Download center