Industriële Automatisering

Henk Weener
Beenen

Automatisering voor Hoogheemraadschap van Rijnland


De installaties van de rioolwaterzuivering in Leiden, van Hoogheemraadschap van Rijnland, zijn aan het einde van de technische en economische levensduur. De primaire functie van de zuivering is het ontvangen en zuiveren van inkomend afvalwater vanuit de kernen van Leiden, Voorschoten, Stompwijk en Zoeterwoude-Dorp. I.A.S. en Beenen werken samen aan de procesautomatisering, de aansluiting van het elektrotechnische werk en het installeren van de nieuwe panelen. Bij de automatisering van de systemen wordt objectgeoriënteerd gewerkt, met onder meer een standaardbibliotheek met softwareobjecten voor besturing en visualisering. Op die manier zijn de nieuwe systemen gelijk aan andere locaties. Dit zorgt voor efficiënt service- en onderhoudsbeheer.

Nauwe samenwerking voor 15.000 producten per minuut


Houdijk Holland, klant van werkmaatschappij JB Systems, ontwerpt en fabriceert systemen voor het verpakken van koekjes, biscuitjes en crackers. De systemen kenmerken zich door de grote aantallen producten die worden verwerkt: tot 15.000 producten per minuut.
In dit segment heeft Houdijk wereldwijd een unieke positie verworven. Houdijk exporteert 95% van haar machines en levert aan alle gerenom­meerde biscuitfabrikanten, zoals Kraft/LU, PepsiCo en United Biscuits, in Nederland beter bekend als Verkade. Voor electrical engineering, software engineering en de internationale inbedrijf­names werkt Houdijk nauw samen met JB Systems.
Hoogendoorn maakt lokale teelt van kasgroente in Rusland mogelijk


Agro-Invest beheert verschillende landbouwbedrijven en kassencomplexen in Rusland. In opdracht van Agro-Invest wordt gebouwd aan een kas van twintig hectare in een economische zone, 300 kilometer ten zuiden van Moskou. Uiteindelijk zal hier een kassencomplex van 238 hectare verrijzen.
Dit gebeurt met ondersteuning van de lokale overheid, die ernaar streeft om in de toekomst zelfvoorzienend te zijn met de teelt van tomaten, komkommers en bladgroenten. Agro-Invest zocht een geavanceerde automatiserings­oplossing die alle processen van de diverse gewassen in de kassen regelt.
De keuze viel op de state-of-the-art automatiseringsoplossingen van werkmaatschappij Hoogendoorn. De klimaat­computer zorgt voor het volledige klimaat-, irrigatie- en energiemanagement waarbij water, mest en brandstoffen zo efficiënt mogelijk worden benut.

Naar boven

Add to basket
View basket
Contact
Mail this page
Download center