Handel en Assemblage

Tjeerd de Jong
Batenburg Energietechniek

 

Batenburg Energietechniek levert transformatoren voor Windpark Hellegatsplein


Bij knooppunt Hellegatsplein verrijst een gelijknamig windpark bestaande uit vier windturbines. Deze leveren vanaf begin 2016 jaarlijks ruim 36.000.000 kWh stroom. Dat is genoeg voor zo’n 10.000 huishoudens. Batenburg Energietechniek leverde het transformatorstation dat het windpark koppelt aan het hoog­spannings­­net. Het bedrijf draagt zo weer een stukje bij aan het groener maken van Nederland.

Industriële elektronica voor roetgasmeters


In nauwe samenwerking ondersteunen diverse bedrijven binnen Batenburg Techniek de Nederlandse fabrikant TEN Automotive Equipment, producent van onder meer roetgasmeters, remmentesters en multi-gasmeters. Met deze meters wordt bepaald of een voertuig voldoet aan de eisen voor de wettelijk toegestane maximale roetuitstoot. Een erg actueel thema, gezien recente perikelen rond de uitstoot van auto’s. Zodoende is er wereldwijd veel vraag naar dergelijke testapparatuur. Batenburg Industriële Elektronica levert vijf typen printplaten en Batenburg Mechatronica de ventilatoren voor de diesel­roetmeter die gebruikt wordt bij zowel personenauto’s als bedrijfs­wagens. Het betreft één regelunit met daarbij vier ondersteunende print­platen.

Batenburg Mechatronica werkt mee aan revolutionair platform voor kanker­diagnose


Biocartis, producent van medische diagnostische apparatuur, betrekt sinds 2009 Batenburg Mechatronica bij de ontwikkeling van de Idylla™. Dit is een platform voor moleculaire diagnose dat binnen 150 minuten DNA en RNA analyseert om kankercellen of infecties te detecteren. De machine is zeer gebruiksvriendelijk en kan ook op huisartsenposten worden ingezet. De Idylla™ moet zijn analyses onder optimale omstandigheden uitvoeren, waarbij de juiste temperatuur cruciaal is. In de Idylla™ zitten daarom veer­tien door Batenburg Mechatronica geadviseerde en geleverde NTC-sensoren die de temperatuur meten en beheersen.

Doeko realiseert ingenieuze designerlamp samen met Batenburg Bevestigings­techniek


Al jaren betrekt fijnmechanica-producent Doeko Batenburg Bevestigings­techniek bij de productie van een bijzondere designlamp die oogt als een sterrennacht. De constructie bestaat uit een aaneenschakeling van roestvaststalen onderdelen waartussen led-lampjes zijn gemonteerd. Voor de bevestiging van alle delen bedacht Batenburg Bevestigingstechniek een inventieve oplossing die niet alleen past bij het design, maar ook beschermt tegen lostrillen en temperatuurinvloeden. De lamp krijgt wereldwijd veel aandacht en vond zijn weg al naar designprojecten in Amsterdam, Dubai, Israël en Korea.

 

 

 

 

 

 

Naar boven

Add to basket
View basket
Contact
Mail this page
Download center