Voorwoord


2015 was een jaar met twee gezichten. In het eerste halfjaar was de markt afwachtend: projecten werden uitgesteld en van het verwachte economisch herstel was nog weinig te merken. Na de zomer keerde het sentiment: de markt trok aan en de orderportefeuille groeide.

Ondertussen gaf Batenburg Techniek gedurende het hele jaar gestalte aan de gekozen strategie, die gericht is op verdere groei in industrie en infrastructuur en vermindering van de afhankelijkheid van de utiliteitsmarkt. Conform die strategie rondden we in 2015 de herindeling van onze activiteiten op het gebied van handel en assemblage af. Binnen de divisie Gebouwgebonden Installaties verkochten we Installatiebedrijf Wisse. We namen in augustus Industrial Automation Services (I.A.S.) over, om onze activiteiten in de industriële automatisering verder te versterken. Verder breidden we deze activiteiten uit binnen onze bestaande vestigingen in Noord-Brabant en Gelderland, als basis voor regionale versterking.

In 2015 is met onverminderde inzet gewerkt aan het verder versterken van Batenburg Techniek. Onze medewerkers maakten daarbij het verschil. Hun betrokkenheid, vakkennis en onder­nemers­­zin waren cruciaal bij het verstevigen van onze marktpositie en het behalen van de positieve resultaten. Al onze medewerkers verdienen daarvoor grote dank en waardering.

Voor de nabije toekomst zijn de vooruitzichten ongewis door diverse (internationale) ontwikkelingen die de investeringsbereidheid van onze klanten kunnen beïnvloeden. In deze situatie hebben we baat bij de gekozen strategie, die is gericht op het vergroten van ons concurrerend vermogen en het vooruitlopen op verwachte relevante trends en marktontwikkelingen. In 2016 gaan we voort op de ingeslagen weg.

Eén van onze aandeelhouders, VP Exploitatie, de investeringsmaatschappij van de familie Van Puijenbroek, bracht een openbaar bod uit op alle aandelen Batenburg Techniek.
Op grond van de wet- en regelgeving was VP Exploitatie daartoe verplicht, nadat het in september haar aandelenbelang uitbreidde tot boven de 30%. Door dit verplicht openbaar bod verkreeg VP Exploitatie nog eens 42% van de aandelen. Het gehele belang van VP Exploitatie is hiermee uitgekomen op ruim 77%. Voor de dagelijkse dienstverlening aan onze klanten en voor het werk van onze medewerkers heeft dit verder geen gevolgen.
 
We zijn onze klanten, medewerkers, samenwerkingspartners, aandeelhouders en commissarissen dankbaar voor hun steun, inzet en betrokkenheid. Samen bouwen we verder aan de toekomst van Batenburg Techniek.

Namens de raad van bestuur,

Ralph van den Broek, CEO

Add to basket
View basket
Contact
Mail this page
Download center